Menu

 • 2012

  A grencheni helyi múzeumban megnyitják a FORTIS centenáriumi kiállítását. A ?Grenchenből az űrbe ? 100 éves a FORTIS? című kiállítás márciustól szeptemberig volt látogatható, időutazást ígérve a márka izgalmas múltjába.

  A 100. évfordulót a FORTIS egy új kaliberrel, a kronográf, GMT és ébresztő funkcióval rendelkező F-2012-vel ünnepli. Az F-43 FLIEGER CHRONOGRAPH ALARM GMT karórában bemutatkozó kaliber a fentieken kívül napszak- és két járástartalék kijelzéssel, valamint kronométer tanúsítvánnyal is rendelkezik.

 • 2011

  Véget ér a Mars 500 küldetés. Pontosan 520 nap után, november 4-én a küldetés sikerrel zárul.

  A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Designt másodszorra is jelölik a hivatalos német állami formatervezési díjra.

  A B-47 BIG BLACK elnyeri a Good Design Award díjat.

 • 2010

  A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Designt jelölik a hivatalos német állami formatervezési díjra. A jelölteket német állami szervek állítják, a megmérettetésre nem lehet jelentkezni.

  Az európai és az orosz űrügynökség illetve az IMBP (Institute for Biomedical Problems) hat kiválasztottat indít június 3-án egy szimulált Mars-utazásra.

  Moszkva melletti területen megkezdik a szimulált Mars-utazást, a Mars 500 küldetést, amely során a kiválasztott személyeket 520 napra elzárták a külvilágtól. A FORTIS ez alkalomból elkészítette a limitált példányszámú B-42 BLACK MARS 500 karórát.

  A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Designt a RED DOT formatervezési díj ?honourable mention? fokozatával  tüntetik ki. A jelentős és sokak által áhított Red Dot design awardot a németországi Essenben lévő Design Zentrum Nordrhein Westfalen ítéli oda, amely 1955 óta ismeri el a RED DOTtal a nemzetközileg is kiemelkedő formatervezési megoldásokat.

  A FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Design az iF formatervezési díjat is megnyeri. Nemzetközi összetételű zsűri ítéli oda a díjat, amelyet világszerte elismernek.

 • 2009

  Az Athenaeum Museum Chicago "GOOD DESIGN AWARD" 2009 díjat ítél a FORTIS SPACELEADER by Volkswagen Design órának. A GOOD DESIGN díj a szakma legrégebbi és legelismertebb díja. Edgar Kaufmann jr, a MoMA egykori kurátora és Eero Saarinen, illetve Charles és Ray Eames építészek alapították 1950-ben.

  FORTIS a MARS 500-on. Egy marsi utazást szimulálandó, szűk körletben összezárva 6 személy 105 napot tölt el. Ez a felkészülés az 520 napos kísérletre. FORTIS a küldetés hivatalos szállítója, és ennek tiszteletére megalkotják a B-42 OFFICIAL COSOMONAUTS MARS 500 TITANIUM limitált példányszámú karórát.

  Az ?Aerokurier? (német pilóta magazin) a ?Best Brands 2010? olvasói verseny ?pilótaórák? kategóriájában a FORTIS második helyen végez.

 • 2008

  A hannoveri vásáron rendezett Spacetransfer 08 kiállításon sikeresen veszik az új GTS rendszer rádiójeleit.

  Egy FORTIS B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH TITAN CARBON is jelen van a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, amikor az európai COLUMBUS kutatómodult csatlakoztatják.

  ?Az Arany Billegő? (németországi díj) versenyen a FORTIS két kategóriában is a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH ALARM PLATIN-nal és az új FORTIS B-42 FLIEGER ALARM-mal a második helyen végez.

  Jean Tinguely svájci művész négy kinetikus szobra koronázza meg az Automobile Club de Monaco oldtimer kiállítását.  SAS Albert II Monaco herceg kapja a művész által tervezett, 100 példányra limitált FORTIS PIT STOP első példányát.

 • 2007

  A FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH ALARM PLATIN limitált példányszámú óra a második helyen végzett a 25.000 euróig kategóriában a "Goldene Unruh" választáson (évente megrendezett német óra választás)

  A Portugál Légierő a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH-ot választja jubileumi órájaként, ezzel ünnepelve a Brisontes század fennállásának 50. évfordulóját.

  A Csillagvárosban 15 évvel ezelőtt megkezdett első tesztek után a B-42 automata kronográfok immár harmadik generációja kíséri figyelemmel az ISS épülését.

  A FORTIS B-42 PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH kíséri 35 napos Arctic Summits expedíciójukon George Csakot és Dominik Rindet.

 • 2006

  A MAXUS 7 fedélzetén számos kísérleti berendezéssel egyetemben egy FORTIS B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH is 13 percig több száz kilométeres magasságban, a súlytalanság állapotában ketyeg.
 • 2004

  Pontosan 10 évvel első űrrepülése után, a FORTIS újra az orosz űrügynökség emberes küldetéseinek kizárólagos szállítója. Nem sokkal később a B-42 OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén lebeg.

  A "1st European Aviation Watch Award? nyertese a FORTIS FLIEGER CHRONOGRAPH.

  "Négy év, négy tél, 11.000 km, 700 nap gyalog az északi tundrán, 10 millió lábnyom a hóban..." ezek a gondolatok kísérték Gilles Elkaim egyedülálló kalandjának utolsó 28 kilométerét. Ezen a vad és példa nélküli úton, amelyet az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig végig az északi sarkkör fölött tett meg, a francia kalandor egy FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH-ot viselt.

 • 2003

  Az új FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH bemutatója a tetszetős B-42 dizájnban.
 • 2002

  12.954 méteres magasság - világcsúcs. AS 350B "Ecureuil" típusú helikopterével a francia pilóta, Fred North helikopterek számára új magassági világcsúcsot állított fel. Az útján egy FORTIS B-42 PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH kísérte.
 • 2001

  GTS - Global Transmission Services

  Az első GTS kísérlet az ISS Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. A FORTIS az európai űrügynökséggel, az ESA-val továbbá a német Lég- és űrügyi Központtal, a DLR-rel és a DaimlerChrysler Forschunggal együttműködve támogatja egy új rádiójel kidolgozását, amellyel a világ karóráit az űrből sugárzott jellel szinkronizálják majd.

  Első hely az International Watch Awardon. Japánban a FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH nyerte el a "BEGIN" óra magazin első helyét az űrórák kategóriában.

  "Kék Bolygó Csillaga"
  FORTIS ezt a kitüntetést kapta az orosz űrügynökségtől, a Roskosmostól, az űrutazásra alkalmas mechanikus kronográfok kifejlesztése terén elért eredményeiért.

  A PILOT PROFESSIONAL CHRONOGRAPH a Magyar Légier? hivatalos karórája.

 • 2000

  Millenniumi Déli-sark expedíció

  1999-2000 szilvesztere: az osztrák Ernst Zinnhobler első európaiként hajt végre extrém ugrást a déli sark fölött. Fagyos 5000 méteres magasságból ugrott, sebessége pedig elért a 250 km/h-t. Útján egy FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH kísérte el.

  FORTIS SPACEMATIC ? The Next Generation. A FORTIS ezzel a kollekcióval látványosan lépett be az új évezredbe.

 • 1998

  Világviszonylatban az első automata kronográf integrált mechanikus ébresztő funkcióval, EP0806712 szabvány.
 • 1997

  A FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH a német-orosz MIR 97 küldetés hivatalos órája.
 • 1995

  30.000 méteres magassági rekord egy FORTIS kronográffal, amelyet Alexander Garnajev és Alexander Paringaux viselt, miközben a kétüléses széria (tehát kísérleti célokra nem átalakított) MiG-25 PU gépükkel repültek.
 • 1994

  Átfogó, a modern fizika határait feszegető kísérleteket követően a FORTIS OFFICIAL COSMONAUTS CHRONOGRAPH Csillagvárosban a kozmonauták hivatalos felszerelési eszközévé vált. Az első Euromir küldetés nemzetközi személyzete FORTIS Cosmonauts Setben kapta az órákat. Az első automata kronográf nyílt űrben, tehát az űrállomáson kívül is.
 • 1988

  iF Product Design Award kétszeres győztese.
 • 1987

  75 éves a FORTIS. A FLIEGER AUTOMATIC kollekció újbóli bevezetésével a márka trendet indít el.
 • 1975

  "FLIPPER quartz leader" ? a karóra divatos kiegészítőként való újjáértelmezése. A FORTIS CONTAINER? SWISS rendszert színes, könnyen cserélhető szíjakkal látják el. Olyan neves emberek viselik az órákat, mint a Rolling Stones tagjai, Roman Polanski, Leonard Bernstein és Roger Moore. A 80-as évek szaksajtója ?a műanyag órák arisztokratájának? nevezi az órát.
 • 1965

  A FORTIS bemutatja az első svájci műanyag tokozású karórát, a ?FLIPPER?-t.
 • 1962

  Egy amerikai űrküldetés hét képviselője teszteli a Spacematic Automatikot, amelyet kifejezetten extrém hőingadozások és egyéb környezeti hatások elviselésére terveztek.

  50 éves a FORTIS ? bemutatják a Stratoliner jubileumi modelt.

 • 1959

  Indiában a FORTIS az egyik legkedveltebb márka.
 • 1958

  Tokióban az órásszövetség képviselői és 600 órás gyűlik össze, hogy november 26-án a Yamaha csarnokban ünnepeljék a FORTIS napot. A FORTIS képviselői bemutatják az első elektronikus szabályzót, a ?BEP?-et.
 • 1956

  A FORTIS az első vízálló alarm kronométerrel nyeri meg a svájci Hivatalos Időméréstechnikai Intézet kronométer versenyét, a legrangosabb ilyen megmérettetést.
 • 1943

  A FORTIS komoly technológiai tudással rendelkez? svájci óramárkák közé tartozik. A kivételes pontosságú kronográfok gyártása mellett a márka bemutatja első vízálló karóráját.
 • 1937

  Az alapítás 25. évfordulóján megindul az első kronográfok gyártása.
 • 1926

  Megindul a legendás HARWOOD, a világ első automata felhúzású karórájának gyártása.1912

  Walter Vogt megalapítja vállalkozását a svájci Grenchenben.

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

W.D.L. Service Kft.

1052 Budapest, Váci utca 19-21, Millennium Center

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 00 36 1 341 1042

Nyomtatás
Дюшеме от emsien3.com